Header Image
Home / Mondhygiënist

Mondhygiënist

toothbrush-2675520__340

Mondhygiënisten 

Mondhygiënisten zijn specialisten in de mondzorg. Zij richten zich op de preventie van gaatjes en tandvleesproblemen. Er wordt onderzoek gedaan door de mondhygiënist naar de mondgezondheid en stelt hier een passend behandelplan bij op. Ze geven voorlichting en advies over gebitsverzorging. Daarnaast voert de mondhygiënist de gebitsreinigingen uit.

Een behandeling bij de mondhygiënist kan op eigen verzoek, maar wordt vaak ook gedaan op advies van de tandarts. Aandacht voor de patiënt en kwaliteit van zorg hebben wij hierbij hoog in het vaandel staan. Wij streven naar zorgvuldige uitvoering van behandelingen. Wij begeleiden u om uw mond in optimale conditie te houden. Wij besteden daarom in onze praktijk ook veel aandacht aan preventie. Afspraken bij de mondhygiënist dragen daar aan bij.

Voor meer informatie over uw mondgezondheid kunt u een kijkje nemen op onderstaande website: www.mondhygiënisten.nl

Preventie-assistentes

Naast dat wij mondhygiënisten hebben, hebben wij in de praktijk ook preventie-assistentes. Dit zijn tandartsassistentes die een aanvullende opleiding hebben gevolgd met een specialisatie op het gebied van preventie en mondhygiëne.

De afspraken bij de mondhygiënist of preventie-assistente kunnen gecombineerd worden met de halfjaarlijkse controle, maar ook als u patiënt bent bij een tandarts buiten onze praktijk, kunt u terecht bij onze mondhygiënist. Ons doel is om uw gebit gezond te krijgen en dat ook de rest van uw leven zo te houden.

Gewoon Gaaf 

Onze praktijk is een Gewoon Gaaf praktijk. Dit is een cariëspreventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De preventiemethode laat ouder en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës. Wie goed zijn tanden poetst en er een verstandig consumptiepatroon op nahoudt, kan zijn gebit gewoon gaaf houden! Uit wetenschappelijk onderzoek in Nederland (dr. Erik Vermaire, 2013) blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder caviteiten kan leiden.

 Logo-Gewoon-Gaaf-200x105

Top